Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010

Παίζανε ποδόσφαιρο με ένα άτυχο σκυλί...


Προχτές σε ένα λύκειο της Καβάλας συνέβη το εξής απαράδεκτο και σαφώς καταδικαστέο: Ένα σκυλί εισήλθε στην αυλή του σχολείου και τα παιδιά άρχισαν να παίζουν ποδόσφαιρο μαζί του !!! Επίσης το χτύπησαν με ξύλο που είχε πάνω καρφιά. Περαστικοί διαμαρτυρήθηκαν στον καθηγητή που είχε υπηρεσία, ο οποίος απάντησε αφοπλιστικά: "Δε πειράζει, σκυλί είναι ...".

Φυσικά το κακόμοιρο σκυλί δεν είχε καλό τέλος, καθώς βρέθηκε σε μια λίμνη αίματος. Με δυσκολία μπορεί κανείς να δώσει απάντηση στο γιατί αυτά τα "παιδιά" κατέληξαν σε τέτοια πράξη. Αναρωτιέμαι αν οι γονείς τους ενδιαφέρθηκαν να τους διδάξουν κάποιες βασικές αρχές σωστής συμπεριφοράς. Αναρωτιέμαι πόσο ικανοί μπορεί να είναι αυτοί οι καθηγητές που σκοπός τους είναι να προσφέρουν παιδεία στους νεαρούς μαθητές που κάποια στιγμή θα βγουν μόνοι τους στην κοινωνία.

Άραγε, αφού δε τους εμπόδισε η ιδιοσυγκρασία τους να διαπράξουν αυτό το έγκλημα, πιστεύετε και σεις ότι εξίσου εύκολα κάποια στιγμή θα μαχαίρωναν κάποιο παιδί; Η πρώτη ενέργεια που πρέπει να γίνει θα είναι η παραδειγματική τιμωρία μαθητών και καθηγητών, και κυρίως η συμμόρφωση των μαθητών, ώστε να μην κάνουν χειρότερα στο μέλλον.

Περισσότερες πληροφορίες για όσους έχουν λογαριασμό facebook στο φιλοζωικό σωματείο της Καβάλας "Αίσωπος" http://www.facebook.com/pages/Aisopos-Philozoiko-Somateio-Kabalas/238452228553.

Δεν υπάρχουν σχόλια: