Παρασκευή 18 Ιουνίου 2010

Εθνική Ελλάδος ... 2004

Μεγάλη εμφάνιση από την Εθνική Ελλάδος, με πρώτο γκολ στο Μουντιάλ και πρώτη νίκη. Το Α.Σ.Α. δεν έχει τη νοοτροπία: στην κακή εμφάνιση βρίζω, στην καλή πανηγυρίζω. Προφανώς έπαιξε η ίδια ομάδα στα δύο αυτά παιχνίδια, στην ουσία ήταν δυο εντελώς διαφορετικές. Στον πρώτο αγώνα δεν πείραξε η ήττα, αλλά η εμφάνιση. Η αδιαφορία και η έλλειψη μαχητικότητας ήταν χαρακτηριστικά και δε θύμιζαν ούτε καν τις μέτριες εμφανίσεις.


Σήμερα, παρ' όλες τις αλλαγές έβγαζε μάτι η θέληση, η διάθεση και η σοβαρότητα. Όπως ανέφερε και ο Καραγκούνης, μετά την πρώτη εμφάνιση ο κόσμος έκανε κριτική. Είναι το πιο λογικό και θετικό να γίνεται κριτική μετά από μια κακή μέρα. Φυσικά καλοπροαίρετη. Δε γίνεται κανείς ξαφνικά εχθρός της αγαπημένης του ομάδας. Και όλοι οι Έλληνες την αγαπάνε την ομάδα, άσχετα αν πιστεύει το αντίθετο κάποιος από τους ποδοσφαιριστές.

Είναι λογικό να βγήκε σε αντίδραση όλη η πίεση που δέχτηκαν οι παίχτες, όμως δουλειά τους σε μια τέτοια διοργάνωση είναι να μην ακούν τίποτα. Είναι επαγγελματίες και αντιπροσωπεύουν μια ολόκληρη χώρα. Μετά την πρώτη κακή εμφάνιση, εμείς όλοι τους ξαναείδαμε και πιστέψαμε στη νίκη. Όλα αυτά λίγη σημασία έχουν. Ήταν παραδόξως από τα πιο όμορφα παιχνίδια της διοργάνωσης μέχρι στιγμής και χαιρόμαστε που κατά κύριο λόγο ευθύνεται η χώρα μας γι' αυτό. Συγχαρητήρια και καλή συνέχεια με την Αργεντινή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: