Πέμπτη 13 Μαΐου 2010

Jose Mourinho, Μορφή


Ο "special one" του ποδοσφαίρου Jose Mourinho, για μια φορά ακόμα προκάλεσε εντυπώσεις με τα λεγόμενά του. Όπως δήλωσε ο ίδιος, αργά ή γρήγορα θα είναι προπονητής της Real Madrid.

Εκτός των άλλων ανέφερε το εξής: "Ήμουν τεχνικός σε μία μεγάλη ομάδα στην Αγγλία, είμαι προπονητής σε μία μεγάλη ομάδα στην Ιταλία και μετά θα είμαι προπονητής σε μία μεγάλη ομάδα στην Ισπανία. Έχω κερδίσει τα πάντα στις τρεις χώρες και δεν χρειάζομαι κάτι. Όμως αυτό που με κάνει να γελάω είναι ότι ορισμένοι πρόεδροι με συγκρίνουν με τους δικούς τους προπονητές που δεν έχουν κερδίσει τίποτα".

Όσο αντιπαθητικός κι αν είναι σε πολύ κόσμο, η ευθύτητα του λόγου του και η αλήθεια που κρύβει, όσο κι αν ενοχλεί, προκαλεί το σεβασμό και την εκτίμησή του. Είναι γεγονός ότι στο ποδόσφαιρο η διαφάνεια και η ειλικρίνεια σπανίζουν. Όμως, έστω ένας άνθρωπος που ήρθε από το πουθενά - να υπενθυμίσω ότι ποτέ δεν υπήρξε παίκτης - κερδίζοντας τα πάντα και σε τίτλους και σεβασμό, με τον τρόπο αυτό να καταφέρνει να πει αυτό που ενοχλεί τα μεγάλα κεφάλια και να τον προσέχουμε όλοι μας, μετράει πολύ.

Αναμφίβολα, μια εξέχουσα προσωπικότητα στο χώρο του ποδοσφαίρου, αν και ορισμένες φορές υπερβολικός ως προς τις αντιδράσεις του, ωστόσο ευθύς και αυθεντικός.

Δεν υπάρχουν σχόλια: