Δευτέρα 3 Μαΐου 2010

Νέα σκληρά μέτρα, χωρίς λύση στο πρόβλημα

Ακόμα πιο σκληρά τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση. Νέες αυξήσεις σε βασικά αγαθά, νέα αύξηση στο Φ.Π.Α., μειώσεις στις συντάξεις και στους μισθούς. Όλα αυτά τα μέτρα, πάλι έχουν στόχο τους μικρομεσαίους και πιο αδύναμους πολίτες της χώρας. Ακόμα για μια φορά αυτοί που φάγανε, που κλέψανε, μείνανε στην αφάνεια. Να θεωρήσουμε ότι δε μπορούν να τους βρουν; Μια ολόκληρη χώρα δε μπορεί να αντιληφθεί τι της συμβαίνει;

Παίζονται πολλά συμφέροντα. Ακόμα και σε μια τέτοια κρίση, θα βρεθούν πάλι κάποιοι να φάνε. Υπήρχαν πολύ πιο απλές και αποτελεσματικές λύσεις, για την έξοδο από την κρίση και το χρέος της χώρας.

Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι υπομονή και επιβίωση. Ίσως μπορούμε και εμείς οι απλοί πολίτες αυτής της χώρας, να περιορίσουμε τα θέλω μας. Άλλωστε σαν λαός πάντα ήμασταν υπερβολικοί και σπάταλοι και είχαμε βαφτίσει πολλές επιθυμίες, σαν βασικές ανάγκες. Όσο απαισιόδοξα κι αν φαίνονται τα πράματα, θα τα καταφέρουμε και θα επιζήσουμε πιο λυτά. Μονόδρομος! Όπως πάντα κάποιες καταστάσεις πέρα από κάθε λογική και χωρίς εξήγηση, θα συνεχίσουν να ταλαιπωρούν τους μικρούς και απλούς ανθρώπους.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

η κατασταση στην αγορα πως ειναι ως προς τους μηχανικους ? αν θελεις εξειδικευσε το λιγο και ως προς τους τοπογραφους .


Μανωλης

φοιτητης ΤΑΤΜ , ΑΠΘ

Tsen Nick είπε...

γεια σου συνάδελφε,είμαι ένα χρόνο στην αγορά, δικό μου γραφείο στην επαρχία.
η κατάσταση μπορώ να πω ότι δεν είναι ανάλογη της κρίσης για το μεγαλύτερο κομμάτι του πληθυσμού, χωρίς ωστόσο να είναι και καλή.

για μας τους νέους που δεν έχουμε μελετητικό πτυχίο μέχρι να συμπληρώσουμε 4ετία από το πτυχίο.

για μας τους τοπογράφους, πάντα θα βγαίνουν τοπογραφικά για συμβόλαια, αγοραπωλησίες,δωρεές κτλ, από το κτηματολόγιο θα προκύψουν από τα λάθη που γίνονται, και τοπογραφικά για όρια συνήθως (στα χωριά)

μεγαλύτερο πρόβλημα έχουν οι πολιτικοί μηχανικοί οι οποίοι ασχολούνται με άδειες, οι οποίες έχουν παγώσει
αν και εμείς μπορούμε να βγάλουμε άδειες μέχρι2 ορόφους δε το συνηθίζουμε, εκτός από τα τοπογραφικά αδείας. εγώ 1 χρόνο δεν έχω βγάλει αδείας.

οπότε οι δουλειές μας επειδή δεν έχουν σχέση με τις άδειες αλλά με χωράφια, οικόπεδα, δεν πέσαν τόσο όσο τα υπόλοιπα.

για κατόχους μελετητικού πτυχίου, τα πράματα είναι πιο δύσκολα, γιατί από τη στιγμή που δεν έχουν λεφτά οι δήμοι δεν βγαίνουν μελέτες.

για ένα πολύ μικρότερο κομμάτι συναδέλφων που διαλέγουν εργοληπτικό πτυχίο, εκεί υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός καθώς υπάρχουν όλοι οι μηχανικοί, εμπειροτέχνες, δομικών έργων κτλ, όπου και κει μειώθηκαν τα έργα (που γενικά είναι πολύ περισσότερα από τις μελέτες), από τα οποία ωφελούνται 10 στους 100.

αυτά σε γενικές γραμμές, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μου στο tsenteme@hotmail.com , να σου πω περισσοτερα πράματα για οτιδήποτε θες ακόμα κ για τη σχολή