Πέμπτη 29 Απριλίου 2010

Carlos ΤΕΒΕ-Σ .. Carlos ΤΣΜΕΔΕΣ !!

Πριν λίγο καιρό βρέθηκα σε μια συγκέντρωση μηχανικών στην Καβάλα, στην οποία ένας εκ των ομιλητών ήταν ο πρόεδρος του ΤΣΜΕΔΕ (Ταμείο Συντάξεων Μηχανικών & Εργοληπτών Δημοσίων Έργων). Μεταξύ των άλλων είπε ότι το ΤΣΜΕΔΕ αυτή τη στιγμή είναι το πιο εύρωστο ταμείο στον κόσμο. Διαθέτει περίπου 3.5 δις ευρώ σε ρευστό !!! Τρελό νούμερο ... και όμως !

Το ΤΕΕ σε μια έρευνα που δημοσίευσε λέει μεταξύ άλλων ότι το 70% των νέων μηχανικών αδυνατεί να πληρώσει τις εισφορές στο ταμείο και "καθαρίζουν" οι γονείς τους !!! Άραγε, δε μπορεί να δοθεί μια βοήθεια στους νέους μηχανικούς; Άλλωστε με μια αναλογία 7 εργαζομένων προς 1 συνταξιούχο και τόσο ρευστό ανεκμετάλλευτο, τι ουσία έχει;

Χρειάζονται νέες ιδέες στο χώρο του ΤΕΕ και του ΤΣΜΕΔΕ και ανάμιξη περισσότερων μηχανικών στα κοινά του ΤΕΕ. Είναι και επίκαιρο αυτό καθώς έχουν περάσει μόνο λίγες μέρες από τις εκλογές του ΤΕΕ και μια γενική εντύπωση ήταν ότι συμμετείχαν πολύ περισσότεροι νέοι, δυναμικά και με φρέσκιες ιδέες, ανεξαρτήτως παράταξης. Ελπίζουμε όλοι οι μηχανικοί σε καλύτερες μέρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: