Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2009

"Χρυσός Τραντέλληνας", Αυστραλός υπουργός

Απονομή τιμητικής διάκρισης στην Νότιο Αυστραλία στον υπουργό Δικαιοσύνης και Πολυπολιτισμικών υποθέσεων Μάικλ Άτκινσον, από την Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων Αυστραλίας, γιατί προώθησε στη Βουλή της Νότιας Αυστραλίας ψήφισμα για την αναγνώριση της γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού, το οποίο πέρασε ομόφωνα στις 30 Απριλίου.

Μπράβο του!

Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2009

Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2009

Τέλος οι (βισματικές) συμβάσεις stage

Αυτές οι περίφημες συμβάσεις stage που έπαιξαν πολύ πριν τις εκλογές πήραν τέλος. Από τη μια φαίνεται ότι αρκετοί νέοι χάνουν ευκαιρία προϋπηρεσίας. Από την άλλη κατά ένα μεγάλο ποσοστό αυτές τις συμβάσεις χαρακτήριζε μια έντονη αδιαφάνεια.

Βγαίνουν και λένε ότι κόψαν τις ευκαιρίες για δουλειά πολλών χιλιάδων νέων. Η αλήθεια είναι πως υπήρχε ένα μικρό ποσοστό, περιπτώσεων αξιοκρατικών. Τι γινόταν όμως σε πάρα πολλές περιπτώσεις που από το πουθενά όποιος είχε άκρες υπέγραφε πολύμηνες συμβάσεις;

Συμφωνώ ότι οι συμβάσεις stage ήτανε μια πολύ καλή ευκαιρία για νέους που χρειάζονταν προϋπηρεσία για το αντικείμενο στο οποίο ήθελαν να εργαστούν. Σε αρκετές περιπτώσεις όμως οι συμβάσεις αυτές γίνονταν σε θέσεις που δεν χρειαζόταν προσωπικό, αντιθέτως σε δυσκολότερες δουλειές και με έλλειψη προσωπικού, δεν υπήρχε καμιά σύμβαση (π.χ. σε κάτι γραφεία νοσοκομείων). Αν αυτό δείχνει διαφάνεια, ας βγει κάποιος να το δηλώσει δημοσίως.

Ένα θέμα ήταν αυτό, που πιστεύω δεν έγινε σωστή κατανομή των συμβάσεων (είτε ηθελημένα είτε όχι) και ένα δεύτερο θέμα ήταν η υπερβολική μοριοδότηση. Δηλαδή μια πολύμηνη σύμβαση stage στο δημόσιο αντιστοιχούσε με τα μόρια ενός μεταπτυχιακού πανεπιστημιακής σχολής 2 χρόνων. Κάποιος που έχει μια σύμβαση 5 χρόνια στο δημόσιο, γιατί να έχει τα διπλάσια και τριπλάσια μόρια από ένα πολύ δύσκολο και κοπιαστικό μεταπτυχιακό π.χ. μιας πολυτεχνικής σχολής;

Ελπίζουμε πως όλοι οι νέοι θα αντιμετωπιστούν ισότιμα, όπως δεν έγινε καθούλου τα προηγούμενα χρόνια.

Gangster ....

Κάποια πράγματα είναι που λέμε συνήθως ότι γίνονται μόνο σε ταινίες!

Σε κάποια δημόσια υπηρεσία μιας πόλης της Βορείου Ελλάδας, γινόταν επί χρόνια το εξής: Κάποιοι κύριοι που φήμες λένε ότι οι υπάλληλοι της υπηρεσίας έκαναν τις δουλειές τους έξω και είχαν εφεύρει ένα πλαστό άνθρωπο, του οποίου τα στοιχεία χρησιμοποιούσαν για να νομιμοποιούν αυτό που δεν μπορούσαν να κάνουν οι ίδιοι.

Και μετά από αρκετά χρόνια τους ανακάλυψαν και φυσικά τώρα ψάχνουν να βρουν ποιοι ήταν αυτοί.

Εν πάσει περιπτώσει, τι μπορεί να σκεφτεί ο ανθρώπινος νους; Αυτό που έγινε στο σήριαλ "Μαρία η άσχημη", με τη δημιουργία εταιρείας-φαντάσματος, τελικά είναι βγαλμένο από τη ζωή. Και όλα αυτά τα έκτροπα γίνονται φυσικά εις βάρος ελεύθερων επαγγελματιών οι οποίοι δουλεύουν τίμια και κοπιάζουν πολύ περισσότερο από την αμοιβή που θα πάρουν.

Αυτή η νοοτροπία " εντάξει μωρέ στην Ελλάδα ζούμε .." πρέπει να σταματήσει πια.
Καλημέρα και καλές δουλειές!!!

Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2009

Ντροπή του ποδοσφαίρου στη Δράμα


Σήμερα στο γήπεδο της Δόξας Δράμας μίλησε ο υπόκοσμος του ποδοσφαίρου.

Σε μια πόλη των 40.000 ανθρώπων, που οι 10.000 πάνε στο γήπεδο, τι μπορεί να πει κανείς;
10.000 κόσμο που δεν μαζεύουν ούτε μεγάλες και ιστορικές ομάδες της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας, τους μάζεψε μια μικρή επαρχιακή πόλη. Και δεν είναι πρώτη φορά, απλά αυτή η φορά είχε προηγούμενο, μόνο 30 χρόνια πίσω, τις μεγάλες εποχές της Α' Εθνικής.

Αυτό όμως ενοχλεί κάποιους ανίδεους και προσπάθησαν χωρίς ντροπή να αμαυρώσουν αυτό το μεγάλο πάρτυ της Δράμας, στο οποίο δε θα συναντήσει κανείς χούλιγκαν, αλλά φιλάθλους. Κάποιοι διαιτητές πήραν εντολές, (προφανώς και όχι μόνο), για να επικρατήσει τελικά ένα καθεστώς σαθρώτητας.

Κάποιοι διαιτητές διαμόρφωσαν από νωρίς το αποτέλεσμα μετατρέποντας πέναλτι τις Δόξας σε κάρτες παικτών της Δόξας, μη δίνοντας καθόλου φάουλ, δίνωντας άουτ αντί για κόρνερ κτλ. Οι Δραμινοί παίκτες όμως το πάλεψαν και δεν παρέδωσαν τα όπλα. Από τη μία οι αντίπαλοι καθυστερούσαν απίστευτα, ενώ οι Δοξαίοι τηρούσαν το fair play ακόμα και τις τελευταίες στιγμές.

Τελικά δεν τα κατάφεραν, οι αλήτες φάνηκαν πιο δυνατοί, αυτή όμως τη φορά. Η Δόξα έχει μεγάλη ιστορία και μεγάλα αποθέματα ψυχής. τελειώνοντας το ματς οι Δραμινοί φίλαθλοι δεν έφυγαν. Έμειναν όλοι εκεί και αναγνώρισαν τους πραγματικούς νικητές, προσφέρωντας απλόχερα ένα δυνατό χειροκρότημα.

Πάντως η UEFA λέγεται ότι παρακολουθεί τη συγκεκριμένη ομάδα, γιατί στην μακρινή Ιαπωνία παίζονται εκατομύρια ευρώ στο όνομά της!!!!!!!!!!!!!!

Αυτό είναι το ελληνικό ποδόσφαιρο. Αυτή όμως είναι και η μεγάλη Δόξα Δράμας, που θα δείξει ότι δεν τα παρατάει, όπως και ο απίστευτος κόσμος που θα συνεχίζει να την ακολουθεί σε όλους τους αγώνες που θα δίνει από δω και πέρα, ίσως και πιο ενεργά.

Οι φωτογραφίες που ακολουθούν είναι μισή ώρα πριν την έναρξη του αγώνα. Οι άδειες θέσεις που φαίνονται λίγο αργότερα γέμισαν όλες.


Θύρες 3,4


Θύρα 5


Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2009

Bansko, Bulgaria


Εκδρομή στο Bansko της Βουλγαρίας πραγματοποιήθηκε το σ/κ που μας πέρασε, από τον Ελληνικό Ορειβατικό Σύλλογο Δράμας.


Λίγα λόγια για το Σύλλογο. Ο Σύλλογος διοργανώνει σχεδόν κάθε εβδομάδα εκδρομές στη φύση, με πεζοπορία, είτε μονοήμερες είτε διήμερες. Πρόσφατες εκδρομές πραγματοποιήθηκαν στον Όλυμπο, στην Αριδαία (Τζένα) και σε δυο βδομάδες θα γίνει εκδρομή στο παρθένο δάσος μετά τη Σκαλωτή Δράμας.

Η πρόσφατη εκδρομή είχε μια πορεία στις λίμνες στην περιοχή Pirin στα 2300 μέτρα υψόμετρο. Οδικώς μέχρι τα 1500 μέτρα και έπειτα με λιφτ στα 2240. Εκεί βρίσκεται η πρώτη λίμνη, και έπειτα ακολουθούν δεκάδες παρόμοιες λίμνες, οι λεγόμενες παγετωνικές. Θαυμάσιο και μοναδικό τοπίο.



Πιο κάτω στο Bansko έχει στηθεί μια ολόκληρη κοινωνία τα τελευταία δέκα χρόνια από αυστριακούς επιχειρηματίες, αρχικά, με δεκάδες υπερπολυτελή ξενοδοχεία. Λίγο πιο πάνω βρίσκεται το χιονοδρομικό κέντρο. Η περιοχή έχει αναπτυχθεί ραγδαία και προσελκύει πολλά εκατομύρια τουριστών απ' όλη την Ευρώπη κυρίως. Βέβαία λίγο πέρα από τα ξενοδοχεία κυκλοφορούν αγελάδες στο δρόμο και υπάρχει φοβερή φτώχεια.



Φεύγοντας από το ξενοδοχείο σημειώθηκε επεισόδιο, στο οποίο συμμετείχαν Βούγαροι μπράβοι και αυτό επειδή λείπαν (αν υπήρχαν) 2 μπουρνούζια. Που είναι ο πολιτισμός της Ελλάδας; Μικρή σημασία έχει.


Ήταν μια πολύ ωραία εκδρομή, σε ένα πολύ όμορφο μέρος. Βέβαια υστερούσε στο φαγητό.