Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2009

Bansko, Bulgaria


Εκδρομή στο Bansko της Βουλγαρίας πραγματοποιήθηκε το σ/κ που μας πέρασε, από τον Ελληνικό Ορειβατικό Σύλλογο Δράμας.


Λίγα λόγια για το Σύλλογο. Ο Σύλλογος διοργανώνει σχεδόν κάθε εβδομάδα εκδρομές στη φύση, με πεζοπορία, είτε μονοήμερες είτε διήμερες. Πρόσφατες εκδρομές πραγματοποιήθηκαν στον Όλυμπο, στην Αριδαία (Τζένα) και σε δυο βδομάδες θα γίνει εκδρομή στο παρθένο δάσος μετά τη Σκαλωτή Δράμας.

Η πρόσφατη εκδρομή είχε μια πορεία στις λίμνες στην περιοχή Pirin στα 2300 μέτρα υψόμετρο. Οδικώς μέχρι τα 1500 μέτρα και έπειτα με λιφτ στα 2240. Εκεί βρίσκεται η πρώτη λίμνη, και έπειτα ακολουθούν δεκάδες παρόμοιες λίμνες, οι λεγόμενες παγετωνικές. Θαυμάσιο και μοναδικό τοπίο.



Πιο κάτω στο Bansko έχει στηθεί μια ολόκληρη κοινωνία τα τελευταία δέκα χρόνια από αυστριακούς επιχειρηματίες, αρχικά, με δεκάδες υπερπολυτελή ξενοδοχεία. Λίγο πιο πάνω βρίσκεται το χιονοδρομικό κέντρο. Η περιοχή έχει αναπτυχθεί ραγδαία και προσελκύει πολλά εκατομύρια τουριστών απ' όλη την Ευρώπη κυρίως. Βέβαία λίγο πέρα από τα ξενοδοχεία κυκλοφορούν αγελάδες στο δρόμο και υπάρχει φοβερή φτώχεια.



Φεύγοντας από το ξενοδοχείο σημειώθηκε επεισόδιο, στο οποίο συμμετείχαν Βούγαροι μπράβοι και αυτό επειδή λείπαν (αν υπήρχαν) 2 μπουρνούζια. Που είναι ο πολιτισμός της Ελλάδας; Μικρή σημασία έχει.


Ήταν μια πολύ ωραία εκδρομή, σε ένα πολύ όμορφο μέρος. Βέβαια υστερούσε στο φαγητό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: