Τετάρτη 26 Αυγούστου 2009

Έγκλημα κατά συρροήν


Ο ύποπτος με το καρφί ξαναχτυπά...

Το γεγονός που προ ολίγου καιρού συνέβη, επαναλήφθηκε στο ίδιο μέρος λίγα μέτρα μακριά στην πιο κοντινή στάση.

Είναι τυχαίο; Αυτοί είμαστε κύριοι ... Ελλαδάρα!!!

Πέμπτη 20 Αυγούστου 2009

Μεγάλη Μεταγραφή


Συγχαρητήρια αξίζουν στον Σωτήρη Κυργιάκο, τον μεγάλο αυτό Έλληνα ποδοσφαιριστή.
Η μεταγραφή του αυτή στη Liverpool, για μένα πρέπει να θεωρείται η μεγαλύτερη μέχρι στιγμής Έλληνα ποδοσφαιριστή.
Μεγάλη τιμή για μας τους Έλληνες τέτοιοι μεγάλοι και σοβαροί σύλλογοι να διαλέγουν έναν Έλληνα γαι να προσθέσουν εμπειρία στο έμψυχο τους υλικό.
Βέβαια πολλοί εξυπνάκηδες φρόντισαν να τον βαφτίσουν προδότη που έφυγε από την ΑΕΚ, αλλά αν τους έπαιρνε αυτούς η Liverpool ας μην πήγαιναν.
Του ευχόμαστε καλή συνέχεια σ' αυτή την πρόκληση της καριέρας του.

Δευτέρα 17 Αυγούστου 2009

Καλό Νερό, Ξάνθης



Ένα όμορφο αλλά εγκατελειμμένο χωριό στο νομό Ξάνθης, λίγα χιλιόμετρα μετά το Καρυόφυτο. Ένα χωριό εξ ολοκλήρου μέσα στο πράσινο, σε πολύ καλή θέση με μια απίστευτη θέα.


Το ξωκλήσι της Αγ. Όλγας δεσπόζει σε σημείο που φαίνονται σχεδόν τα πάντα κάτω.


Σε πολύ κοντινή απόσταση το χωριό Καστανίτης, το οποίο σε αντίθεση με το Καλό Νερό, βρίσκεται μέσα σε γούβα.


Το πράσινο άφθονο.


Πέμπτη 13 Αυγούστου 2009

Πρόγραμμα επιδότησης νέων επιστημόνων


Εχτές έτυχε να παρευρεθώ σε μια ημερίδα που έγινε στο χώρο του ΤΕΕ Δράμας, που είχε σκοπό την ενημέρωση των μηχανικών σχετικά με ένα καινούριο πρόγραμμα επιδότησης νέων επιστημόνων από το ΕΣΠΑ. Ενδιαφέρον είχαν κάποιες προϋποθέσεις που "άδειαζαν" κυρίως μηχανικούς νέους και χαμηλόμισθους.

Πρώτα απ' όλα οι νέοι μηχανικοί του 2009 (έναρξη επαγγέλματος) δεν έχουμε δικαίωμα συμμετοχής. Προφανώς υπέθεσαν στο αρμόδιο υπουργείο ότι είμαστε οι τελευταίοι που χρειαζόμαστε βοήθεια. Πέρα απ' αυτό οι μηχανικοί παλαιότεροι της πενταετίας, πρέπει να δηλώνουν περισσότερο από 28.000 ευρώ το χρόνο κατα μέσο όρο τα 2 τελευταία έτη. Σαν να λέμε ότι αυτοί που βγάζουν λιγότερα δεν έχουν ανάγκη για νέο εξοπλισμό.

Τουλάχιστον για τους νέους κάτω της πενταετίας δεν υπάρχει προϋπόθεση όσον αφορά την φορολογική δήλωση. Η επιδότηση για αυτούς φτάνει το 80%. Για τους παλιούς είναι 50%.
Το επίσης καλό είναι ότι μέσα σε 4 μήνες θα έχουν δοθεί τα λεφτά και χωρίς να έχει αγοραστεί νωρίτερα ο εξοπλισμός, παρά μόνο μια μέρα πριν.

Για όσους ενδιαφέρονται εδώ θα ανακοινωθεί πότε θα ανοίξουν οι εγγραφές.

Τρίτη 11 Αυγούστου 2009

Δράμα - Εγνατία


Σε ένα χρόνο από τώρα θα δημοπρατηθεί η μελέτη για τη δημιουργία άξονα που θα ενώνει την πόλη της Δράμας με την Εγνατία. Για τη μελέτη θα διατεθούν περίπου 3 εκατ. ευρώ ενώ για την κατασκευή 100 εκατ. ευρώ.

Ένα μεγάλο έργο που θα μειώσει κατά πολύ τη διαδρομή Δράμα - Θεσσαλονίκη, αλλά επίσης που θα αντικαταστήσει τον άθλιο υπάρχοντα δρόμο, αιτία πολλών ατυχημάτων.

Ελπίζω εμείς οι Δραμινοί μηχανικοί να συμμετάσχουμε σ' αυτή τη μεγάλη δουλειά.

Δευτέρα 10 Αυγούστου 2009

Μαύρη μαγεία

Με αφορμή το τραγικό γεγονός που ανάρτησα νωρίτερα, είδα κάτι σε κάποιο αθλητικό site που μου έκανε εντύπωση.

Πριν μια δεκαετία σε αφρικανική χώρα, σε ποδοσφαιρικό αγώνα, ένας κεραυνός που έπεσε στον αγωνιστικό χώρο ήταν η αιτία θανάτου και των 11 ποδοσφαιριστών της γηπεδούχου ομάδα, τη στιγμή που κανείς από τους φιλοξενούμενους δεν έπαθε τίποτα.

Όλοι μίλησαν για μαύρη μαγεία αρχικά, αν και στη συνέχεια το περίεργο αυτό γεγονός αποδόθηκε στο ότι οι ποδοσφαιριστές των δυο ομάδων φορούσαν διαφορετικές τάπες.

Τι συμβαίνει στον κόσμο ... !!!

Κρίμα..


Άλλος ένας ποδοσφαιριστής παγκοσμίου κλάσης και νεαρός στην ηλικία πέθανε από ανακοπή καρδιάς. Το δυσάρεστο αυτό γεγονός συνέβη λίγες μέρες πριν ενώ ο Daniel Jarcue αρχηγός της Espanyol βρισκόταν στο δωμάτιο του, σε ξενοδοχείο με την αποστολή της ομάδας. Όλο και συχνότερα αυτά τα τραγικά φαινόμενα στο ποδόσφαιρο. Ο προηγούμενος ήταν ο Antonio Puerta της Sevilla.
Όπως είναι φυσικό γεννιούνται πολλά ερωτηματικά, πως ένας 26χρονος ποδοσφαιριστής με άριστη φυσική κατάσταση έφυγε μ αυτόν τον τρόπο!

Τετάρτη 5 Αυγούστου 2009

Δόξα Δράμας, η επιστροφή


Η χρονιά 2008-2009 τέλειωσε πανηγυρικά για την ομάδα της Δόξας. Ύστερα από 11 χρόνια ξανά στη Β' εθνική και υποσχέσεις για επάνοδο στα μεγάλα σαλόνια, εκεί που της αξίζει.
Ήταν μια χρονιά που ξεκίνησε με την ομάδα της Δράμας, η οποία θα έπαιζε στο περιφερειακό πρωτάθλημα, αλλά αγόρασε τη θέση μιας ομάδας που είχε οικονομικά προβλήματα. Κι αυτό χάρη στον άνθρωπο που ήρθε και έβαλε λεφτά στην ομάδα, τον Χαράλαμπο Νικολαΐδη.

Εκτός από αυτή τη σημαντική βοήθεια, έφτιαξε το νέο μουσείο της Δόξας, ένα πραγματικό διαμάντι. Επίσης έφτιαξε και το γήπεδο, με καινούριο χλοοτάπητα, καινούρια θύρα και καινούρια καρεκλάκια.

Η ομάδα πρόλαβε και δημιουργήθηκε σε ελάχιστο χρονικό διάστημα μιας και είχε γίνει σχεδιασμός για την Δ'. Με τη βοήθεια του κόσμου, με μερικές κατάλληλες προσθήκες και φυσικά με τον προπονητή της Κώστα Βασιλακάκη και το επιτελείο του, η Δόξα διέγραψε μια εκπληκτική πορεία και τελικά ανέβηκε επιτέλους κατηγορία, αφού άφησε πίσω της τα προβλήματα που τη βασάνιζαν πολλά χρόνια. Τους τελευταίους αγώνες τις ομάδας παρακολουθούσαν σταθερά 5 με 8 χιλιάδες φίλαθλοι. Περισσότερα εισητήρια απ' όλη την Β' Εθνική. Η ομάδα των συγκινήσεων, όπως πάντα.



Η φετινή χρονιά θα είναι δυσκολότερη, καθώς αυξάνονται οι απαιτήσεις. Βέβαια έχουν οι κατάλληλες ενισχύσεις και όλοι πιστεύουμε ότι πολύ σύντομα η αγαπημένη ομάδα των Δραμινών και όχι μόνο θα επιστρέψει εκεί που έγραψε ιστορία στον χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Καλη επιτυχία στους παίχτες και το τεχνικό team!

Και ξανά στη δόξα τραβά ...

Δευτέρα 3 Αυγούστου 2009

Μύκονος



Η Μύκονος είναι από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς στο Αιγαίο. Διαθέτει την κλασική αρχιτεκτονική των Κυκλάδων και η αγορά της δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα Ερμού και Τσιμισκή.


Έχει πολύ ωραίες ταβερνούλες.



Σήμα κατατεθέν είναι οι ανεμόμυλοι που κοσμούν, αυτό το κατά τ' άλλα άγονο νησί.


Πάτμος, Δωδεκάνησα


Η Πάτμος είναι από τα πιο όμορφα και ήσυχα νησιά του Αιγαίου και το πιο γραφικό νησί στα Δωδεκάνησα. Υπάρχει η Σκάλα και η Χώρα που βρίσκεται πάνω στο βουνό.