Πέμπτη 13 Αυγούστου 2009

Πρόγραμμα επιδότησης νέων επιστημόνων


Εχτές έτυχε να παρευρεθώ σε μια ημερίδα που έγινε στο χώρο του ΤΕΕ Δράμας, που είχε σκοπό την ενημέρωση των μηχανικών σχετικά με ένα καινούριο πρόγραμμα επιδότησης νέων επιστημόνων από το ΕΣΠΑ. Ενδιαφέρον είχαν κάποιες προϋποθέσεις που "άδειαζαν" κυρίως μηχανικούς νέους και χαμηλόμισθους.

Πρώτα απ' όλα οι νέοι μηχανικοί του 2009 (έναρξη επαγγέλματος) δεν έχουμε δικαίωμα συμμετοχής. Προφανώς υπέθεσαν στο αρμόδιο υπουργείο ότι είμαστε οι τελευταίοι που χρειαζόμαστε βοήθεια. Πέρα απ' αυτό οι μηχανικοί παλαιότεροι της πενταετίας, πρέπει να δηλώνουν περισσότερο από 28.000 ευρώ το χρόνο κατα μέσο όρο τα 2 τελευταία έτη. Σαν να λέμε ότι αυτοί που βγάζουν λιγότερα δεν έχουν ανάγκη για νέο εξοπλισμό.

Τουλάχιστον για τους νέους κάτω της πενταετίας δεν υπάρχει προϋπόθεση όσον αφορά την φορολογική δήλωση. Η επιδότηση για αυτούς φτάνει το 80%. Για τους παλιούς είναι 50%.
Το επίσης καλό είναι ότι μέσα σε 4 μήνες θα έχουν δοθεί τα λεφτά και χωρίς να έχει αγοραστεί νωρίτερα ο εξοπλισμός, παρά μόνο μια μέρα πριν.

Για όσους ενδιαφέρονται εδώ θα ανακοινωθεί πότε θα ανοίξουν οι εγγραφές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: