Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2009

Όλη η αλήθεια για τον ιό της γρίππης (Η1Ν1)


"... Ο τύπος Α προκαλεί επιδημίες ανά δύο με τρία έτη και τοπικές εξάρσεις κατ' έτος, ο τύπος Β ανά 3 με 4 έως και 6 έτη, ενώ ο τύπος C δεν έχει προκαλέσει επιδημίες. Από την ιστορική αναδρομή της γρίππης έχουν καταγραφεί 31 πανδημίες εκ των οποίων οι 3 τελευταίες στον 20ό αιώνα. Τα στελέχη που προκάλεσαν τις πανδημίες του 20ού αιώνα ήταν όλα ζωικής προέλευσης (1918 - ιός χοίρων, 1957 και 1968 - ιοί πτηνών). Και οι τρεις αυτές πανδημίες οφείλονταν σε ιούς τύπου Α και οι υπέυθυνοι υπότυποι ήταν 1918 - Α (Η1Ν1), 1957 - Α (Η2Ν2) και 1968 - Α (Η3Ν2). Το 1977 επανεμφανίστηκε ιός τύπου Α (Η1Ν1), ο οποίος έκτοτε κυκλοφορεί κατ' έτος, παράλληλα με ιούς τύπου Α (Η3Ν2) και Β προκαλώντας εξάρσεις... "

Το απόσπασμα αυτό προέρχεται από το βιβλίο:

Ιατρική Μικροβιολογία και Ιολογία - Ιωάννης Κ. Παπαπαναγιώτου, Βασιλική Κυριαζοπούλου - Δαλαΐνα (Β' Έκδοση)

Είναι ιδέα μου ή τα ΜΜΕ αποκαλούν τη γρίππη των χοίρων " νέα γρίππη" ;
Απ' ότι φαίνεται στο παραπάνω απόσπασμα κάθε άλλο παρά νέο είναι το στέλεχος Η1Ν1. Και αυτό είναι ένα μικρό κομμάτι μόνο της παραπληροφόρησης που δεχόμαστε κάθε μέρα.
Η μεγάλη φασαρία που γίνεται για τη γρίππη κατευθύνεται από τα συμφέροντα των φαρμακευτικών εταιρειών. Σε τίποτα δε διαφέρει η γρίππη αυτή από γρίππες που έχουμε ζήσει τα τελευταία χρόνια. Ο κίνδυνος θνητότητας είναι σταθερός και ίδιος με αυτόν προηγούμενων στελεχών και αφορά συγκεκριμένες ευπαθείς ομάδες, οι οποίες ούτως ή άλλως υφίστανται προσεκτική παρακολούθηση και προληπτική αγωγή.



Μην γίνεστε αντικείμενα εκμετάλλευσης αυτών που θέλουν να προωθήσουν τα συμφέροντά τους. Να είστε προσεκτικοί αλλά να μην χάνετε την ψυχραιμία σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: