Παρασκευή 17 Ιουλίου 2009

Επιστροφή στη Δράμα

Μετά και το τέλος της φανταρικής ζωής, ήρθε η ώρα για δουλειά. Αποφάσισα από την αρχή να αρχίσω κάτι δικό μου, όπως και έκανα. Άνοιξα λοιπόν τεχνικό γραφείο στη Δράμα. Δύσκολο το ξεκίνημα, πολλά τα έξοδα, από την άλλη όμως τρέχουν κάποια βοηθητικά επιδοτούμενα προγράμματα για νέους επαγγελματίες - επιστήμονες.
Ένα δύσκολο ξεκίνημα, γιατί δεν υπάρχει κάποιος συγγενής, με το ίδιο επάγγελμα για να συνεχίσω. Ξεκίνημα δηλαδή από το μηδέν. Βέβαια πολλοί γνωστοί χάρηκαν όσό ήμουν ακόμα φοιτητής και περίμεναν να τελειώσω για να δουλέψω μαζί τους, σε παραπλήσιο κλάδο. Τελικά δεν περίμεναν πολύ ή άλλαξαν γνώμη. Συμβαίνουν βέβαια αυτά, υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός, όχι μόνο στη δουλειά μας αλλά γενικά, πόσο μάλλον λόγω της οικονομικής κρίσης που περνάμε.
Είναι πολύ ευχάριστο, παρά τις δυσκολίες, να φτιάχνεις κάτι δικό σου. Δουλεύεις για τον εαυτό σου, χωρίς αφεντικά και προσπαθείς για τη δική σου δουλειά και όχι κάποιου άλλου. Υπάρχουν στιγμές που μπορεί να μετανιώσω γι αυτό, αλλά θα συνεχίσω. Ο ανταγωνισμός αυτή τη στιγμή δεν είναι αυτό που λέμε ευγενής άμιλλα. Υπάρχουν πολλά συμφέροντα, δεν υπάρχει έλεγχος, είναι εν πάσει περιπτώσει πολλά αυτά που δε λειτουργούν σωστά.
Όλα αυτά είναι μεγάλη κουβέντα και δε θέλω να τα γράψω εδώ πέρα, γιατί αν κατά παράδοξο τρόπο γίνει γνωστό το blog θα μου το κλείσουν. Ας μη χαλάμε τις καρδιές μας λοιπόν. Προσωπικά δε θέλω να δημιουργήσω αντιπάθειες και έχω διάθεση να συνεργαστώ εξίσου με όλους τους συναδέλφους τοπογράφους μηχανικούς (που τελειώσανε πολυτεχνεία) και κυρίως τους νέους, με τους οποίους πρόσφατα σπουδάζαμε και μαζί.

Τέλος, για τους νεότερους που ακολουθούν χωρίς δεύτερη σκέψη ας τολμήσουν και ας αντιμετωπίσουν δυσκολίες στην αρχή. Εμείς οι νέοι πρέπει να δείξουμε ότι δεν είμαστε καθόλου αντισυναδελφικοί και κυρίως να είμαστε σωστοί απέναντι στους πελάτες μας. Σημαντικό είναι επίσης να συνεργαστούμε μεταξύ μας, όπως και με παρεμφερή επαγγέλματα, όπως πολιτικούς μηχανικούς, μηχανολόγους, ηλεκτρολόγους και μηχανικούς περιβάλλοντος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: