Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010

Δράμα, Αγία Βαρβάρα

Κοντά στο κέντρο της Δράμας βρίσκεται ένα υπέροχο μέρος, μια έκταση γεμάτη νερό και πράσινο. Πραγματικά πανέμορφο τοπίο. Πολλά νερά, τρέχουν από παντού, ποταμάκια, ρυάκια, λιμνούλες. Ένα μέρος που θα μπορούσε να αξιοποιηθεί πολύ περισσότερο από τους ανθρώπους που "διοικούν" τον τόπο, και να μαζεύει κόσμο απ' όλη την Ελλάδα. Αυτό βέβαια είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο.


Το όμορφο τοπίο πάντως, συνδυάζεται τέλεια με μερικά ταβερνάκια, που βρίσκονται μέσα στο πράσινο. Τι καλύτερο από το να πίνεις τσίπουρο και δίπλα να τρέχουν τα νερά, μέσα στο πράσινο και τη δροσιά που δημιουργούν τα πολλά δέντρα, ειδικά τις πιο ζεστές μέρες του χρόνου; Γενικά είναι σήμα κατατεθέν της πόλης της Δράμας η Αγία Βαρβάρα. Υπάρχουν επίσης δυο καφετέριες που λειτουργούν το καλοκαίρι, στις οποίες παρόλη τη ζέστη που κάνει τα θερινά βράδυα, εκεί υπάρχει δροσιά, ακόμα και ελαφρό κρύο.


Καλή αφορμή για μια βόλτα στη Δράμα, για όσους αγαπάτε τα ταξίδια και φυσικά δεν έχετε ξανάρθει στη Δράμα.








1 σχόλιο:

Cybergoulion είπε...

Δραμινός, ε; Εκεί πέρασα τα ρπώτα 10 χρόνια της ζωής μου, πολύ ωραία πόλη. Να κάνω μια παραγγελιά; Μπορείς να βάλεις στην επόμενη βόλτα σου και μερικές φωτογραφίες από το πάρκο στο κέντρο της πόλης; Θέλω να δω πως έχει γίνει γιατί έχω χρόνια να περάσω...