Τετάρτη 2 Ιουνίου 2010

Πλάκα έχουν αυτοί οι Γερμανοί ...



Οι "φίλοι" μας οι Γερμανοί μετά τα καψώνια της Μέρκελ, μας κάνουν και πλάκα σε διαφημίσεις μια με την Αφροδίτη της Μήλου, μια με το μεσαίο δάχτυλο και τώρα μια διαφήμιση με τη μπύρα Paulaner. Το σενάριο έχει ως εξής: σε μια παρέα που πίνει Γερμανών και Ελλήνων, μετά από μερικούς γύρους, κερνάει ο Έλληνας, που λέει: "αρκετά έχετε πληρώσει εσείς οι Γερμανοί, ας πληρώσουμε και εμείς".

Ο Γερμανός αναρωτιέται που βρήκα ο Έλληνας τα λεφτά. Η διαφήμιση κλείνει με το σλόγκαν: "Καλά, καλύτερα με Paulaner". Καθαρά ανθελληνική διαφήμιση, που συνοδεύτηκε από πικρόχολα σχόλια.

Το Α.Σ.Α. θέλει να τονίσει ότι ο Έλληνας, δεν είναι ούτε Αργεντίνος, ούτε Μεξικάνος και την κρίση θα την περάσει έστω και δύσκολα και θα είναι και μάγκας. Είμαστε μαθημένοι στις δυσκολίες. Έχουμε και κάτι που δεν έχουν οι Γερμανοί: έχουμε καθαρή τη συνείδησή μας, για το παρελθόν μας και για την ιστορία μας. Έχουμε προγόνους που πολέμησαν για να πετύχουν κάτι σημαντικό, ενώ αυτοί έχουν προγόνους δολοφόνους.

Η ιστορία επαναλαμβάνεται, και δε χρειάζεται πολύ να δει κάποιος τις ομοιότητες Μέρκελ - Χίτλερ. Έχουμε αναφέρει ξανά για το θέμα. Η Γερμανία έχει θέσει κάποιους στόχους. Το ερώτημα είναι μέχρι που μπορεί να φτάσει. Έχει ο καιρός γυρίσματα.


Δεν υπάρχουν σχόλια: