Κυριακή 20 Ιουνίου 2010

Οικολογικό γίνεται το Α.Π.Θ.


Την ενεργειακή αυτονόμηση του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης προωθεί ο νέος πρύτανης του ιδρύματος, Γιάννης Μυλόπουλος, ο οποίος έχει ήδη ξεκινήσει τις εργασίες για την υλοποίηση του οράματός του, να λειτουργεί το πανεπιστήμιο ως πρότυπο οικολογικής διαχείρισης.

Ο κ. Μυλόπουλος και ο νέος αντιπρύτανης Οικονομικού Προγραμματισμού και Ανάπτυξης, Γιάννης Παντής, συναντήθηκαν σήμερα το πρωί στην Αθήνα με τον υφυπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννη Μανιάτη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, εξετάστηκαν η δυνατότητα ενεργειακή αυτονομίας του πανεπιστημίου, μέσω των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, η ολοκληρωμένη περιβαλλοντική διαχείριση, ο ενεργειακός σχεδιασμός των κτιρίων, καθώς και η οικοτουριστική και αγροτουριστική αξιοποίηση των δασικών του εκτάσεων.

Ο κ. Μυλόπουλος είχε επισημάνει, μετά την εκλογή του, ότι υπάρχει ήδη μελέτη για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών τόξων στις ταράτσες και τα αγροκτήματα του πανεπιστημίου, την οποία θα επιδιώξει να εντάξει σε χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα της ΕΕ. Επιπλέον, είχε προαναγγείλει την ένταξη του ΑΠΘ σε ένα πρόγραμμα ολοκληρωμένης περιβαλλοντικής διαχείρισης, EMAS, για τη διαχείριση αποβλήτων και απορριμμάτων, ιδιαίτερα των τοξικών (από το Χημικό, τη Φαρμακευτική και την Ιατρική).

[Πηγή: http://kala-nea.gr/?p=5216#more-5216]

Δεν υπάρχουν σχόλια: