Κυριακή 20 Ιουνίου 2010

Μουσική Ροκ, για χαλάρωμα

Μετά από ένα χαλαρό ξενύχτι, αρκετά τσίπουρα και όχι ουίσκια, λόγω καλοκαιριού, έρχεται η χαλάρωση. Χαλάρωση με πολύ σκέψη. Δύσκολοι οι καιροί, συνεχώς κάτι κόβουμε. Αντέχουμε όμως. Παλεύουμε κάθε μέρα. Δε βρήκαμε τίποτα έτοιμο... όλα από την αρχή. Παρ' όλα αυτά τολμήσαμε. Δε κάτσαμε στο σπίτι των γονιών μας να περιμένουμε ... τι να περιμένουμε; Τίποτα! Μόνο χαμένος χρόνος, δε θα αλλάξει κάτι όμως.

Όταν περνάει ο χρόνος και υπάρχει αδράνεια, κατά κανόνα όλα δυσχαιρένουν. Δε μπορούμε τέτοια εποχή να βασιζόμαστε στο τζόκερ, γιατί ακόμα και το παραμικρό έχει κόστος. Δεν μπορούμε να επενδύσουμε, έτσι απλά. Ζούμε με σβηστές μηχανές και συντηρούμαστε, μέχρι νεωτέρας. Ωστόσο, υπάρχουν κάποια ωραία πράματα, που μπορούν να μας προσφέρουν ωραίες στιγμές. Στιγμές χαλάρωσης, στιγμές όπου θα ξεχαστούμε από τα προβλήματα. Δεν έχουμε γίνει μίζεροι, δεν κλαιγόμαστε. Απλά προσπαθούμε πολύ περισσότερο και κάνουμε αυτό που μπορούμε. Μπορεί να φτάσουμε και στα όρια μας.



Κάτι όμως θα μας θυμίζει τα ωραία. Κάτι απλό μπορεί να ομορφαίνει πολύ έντονα έστω και μια στιγμή μας. "Η μουσική είναι ο μόνος μου φίλος", όπως λέει και ο Jim Morrisson. Όταν δεν έχουμε κάποιον δίπλα μας, η μουσική μπορεί για λίγες στιγμές, να μας αλλάξει τη διάθεση. Έχει γραφτεί άπειρη μουσική. Απλά η αυθεντική μουσική είναι λίγο ψαγμένη.

Πρώτη επιλογή: Black Sabbath - Solitude (1971)


Δεν υπάρχουν σχόλια: