Τετάρτη 16 Ιουνίου 2010

Η βουβουζέλα έγινε τραγούδι

Καλοκαίρι 2010. Κανείς δεν την παλεύει. Όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά σε όλο τον κόσμο. Σε ένα κόσμο όπου η ηλιθιότητα γίνεται προτέρημα, απλά δεν μένουμε έκπληκτοι πλέον με τα περίεργα. Το τελευταίο φαινόμενο ακούει στο όνομα: "Βουβουζέλα". Είναι αυτές οι κόρνες των αφρικανών, συγκεκριμένα της φυλής των ζουλού, που ακούγονται σαν σμήνος μελισσών στα παιχνίδια του Μουντιάλ.

Οι βουβουζέλες είναι το πιο ενοχλητικό πράγμα που εισχώρησε στο ποδόσφαιρο. Ενοχλητικό για θεατές, για ποδοσφαιριστές και τηλεθεατές. Εκνευριστικός ήχος που ενοχλεί στα νεύρα. Όταν όμως δούμε στο δρόμο κάποιον συμπολίτη μας με βουβουζέλα, αφήνουμε έναν επιφώνημα εντυπωσιασμού.

Το πιο ωραίο είναι βέβαια το τραγούδι που γράφτηκε για τη βουβουζέλα. Ένα χιτ, χωρίς υπερβολές. Το χιτ του καλοκαιριού. Και είναι ωραίο, ανεβαστικό! Η αλήθεια είναι ότι είμαστε αρκετά μαζοχιστές όλοι μας, αλλά κάπως πρέπει να αντιμετωπίσουμε τους φόβους, τα άγχη και ότι μας προκαλεί άρνηση και αντίθεση. Αναμφίβολα, είναι κάτι το πολύ δημιουργικό και ευχάριστο σε μια κοινωνία που τελευταία μας δυσκολεύει ιδιαίτερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: