Παρασκευή 4 Ιουνίου 2010

Πού είναι η γρίπη των χοίρων;



Πριν λίγους μήνες δημιουργήθηκε τόσο μεγάλος πανικός σε όλο τον κόσμο. Αιτία ήταν η γρίπη των χοίρων, τρομερή πανδημία. Δισεκατομμύρια σπαταλήθηκαν από πολλές χώρες. Όλα αυτά ήταν τζάμπα, για το τίποτα. Η υποψία αυτή υπήρχε από πριν. Καθηγητές Ιατρικής σχολής της χώρας μας, απαντούσαν στους ανήσυχους φοιτητές τους, ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα και ο πανικός ήταν χωρίς λόγο.

Σε όλη αυτή την κατάσταση βοήθησαν και τα ΜΜΕ, που τρομοκράτησαν τον κόσμο. Είχαν θέμα για ένα δίμηνο να ασχολούνται περίπου. Αν πούμε ότι δεν βγήκαν κερδισμένα, θα είναι ψέμματα. Κερδισμένες βγήκαν προφανώς οι φαρμακοβιομηχανίες, οι πιο μεγάλες, αυτές που ανέλαβαν να κατασκευάσουν το περιβόητο εμβόλιο. Όπως ξαφνικά δημιουργήθηκε θέμα, κάπως έτσι ξεχάστηκε.

Κάποτε υπήρχαν κάποιοι αυτοκράτορες, εποχή Βυζαντίου και όχι μόνο, οι οποίοι πατώντας σε μια θρησκεία χειραγωγούσαν δεκάδες εκατομμύρια κόσμου. Τότε, το μεγαλύτερο ποσοστό των ανθρώπων ήταν από χαζοί έως πολύ χαζοί και αγράμματοι. Τώρα, πάλι υπάρχουν χαζοί, σε μεγαλύτερο ποσοστό από τους έξυπνους. Τότε τους αντιρρησίες πιθανόν τους εκτελούσαν. Τώρα σε μια κοινωνία δημοκρατική και άκρως πολιτισμένη, δε γίνεται κάτι τέτοιο.

Πολύς κόσμος ξέρει τι γίνεται, ξέρει ότι χειραγωγείται, αλλά δε μπορεί να κάνει τίποτα. Συμμετέχουμε όλοι σε ένα μεγάλο παιχνίδι, που ξέρουμε εξ αρχής ότι θα χάσουμε και δεν αλλάζει ποτέ. Όλη αυτή η ιστορία γίνεται εντελώς φυσιολογικά. Εδώ καταντήσαμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: