Παρασκευή 2 Απριλίου 2010

Οι πτυχιούχοι τεχνολόγοι απαξιώνουν τους διπλωματούχους των Πολυτεχνείων

Είναι οι τετραετείς σπουδές των ΤΕΙ ανώτερες από τις πενταετείς σπουδές των Πολυτεχνείων των ΑΕΙ;

Οι πτυχιούχοι τεχνολόγοι των ΤΕΙ επιμόνως επιχειρούν την απαξίωση των διπλωματούχων μηχανικών, κάθε φορά που τους δίνεται η ευκαιρία. Λίγες μέρες πριν το επιχείρησαν και πάλι, στη Βουλή, όταν ζήτησαν στις κρίσεις για προϊσταμένους οργανικών υπηρεσιών του Δημοσίου, η βαθμολογία των τεχνολόγων να πολλαπλασιάζεται με τον ίδιο συντελεστή με αυτόν των διπλαματούχων μηχανικών. Επιπλέον, εφόσον έχουν ένα χρόνο παραπάνω ζητούν να πριμοδοτούνται έναντι των πενταετών σπουδών πολυτεχνικών σχολών !!!

Το ΤΕΕ αντέδρασε και διευκρινίστηκε από την αρμόδια υπουργό ότι η σχετική βαθμολογία αφορά κάθε κατηγορία ξεχωριστά. Στις δε επιλογές προηγείται η κατηγορία ΠΕ έναντι της ΤΕ.

Ένα ακόμα σημείο στο οποίο φαίνεται έντονα η κατάντια αυτής της χώρας. Το ανησυχητικό είναι αν αποκτήσουν ίσα δικαιώματα τεχνολόγοι και διπλωματούχοι μηχανικοί, την πορεία της χώρας όσον αφορά τις κατασκευές και την ασφάλειά που θα παρέχουν. Και αυτό ισχύει γιατί οι σπουδές σε μια πολυτεχνική σχολή είναι κατά πολύ ανώτερες από αυτές των ΤΕΙ. Ας ελπίσουμε κάποτε τα πράματα να μπουν στη θέση τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: