Πέμπτη 18 Μαρτίου 2010

Βενζινοπώλες, ταξιτζήδες εναντίον αντιμετώπισης της κρίσης




Η κυβέρνηση θέλησε να επιβάλει φορολόγηση σε κάποια επαγγέλματα όπως τους ταξιτζήδες και τους βενζινοπώλες. Αυτοί ξεσηκώθηκαν. Γιατί έχουν μάθει, εδώ και χρόνια λόγω πολιτικών συμφερόντων να ευνοούνται, σε αντίθεση με την πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών. Κάτι το οποίο είναι αυτονόητο στους υπόλοιπους κλάδους, στα υπόλοιπα επαγγέλματα και όμως δεν προβλέπεται για αυτούς. 

Αυτή η νοοτροπία πρέπει επιτέλους να αλλάξει. Όσα μέτρα και να παρθούν, δε θα έχουν το ανάλογο αποτέλεσμα. Δεν είναι δυνατόν μια ζωή οι Έλληνες, οτιδήποτε θέλουμε να κάνουμε, πρώτα απ' όλα να ψάχνουμε τρόπους να αποφύγουμε τα βάρη και τις ευθύνες, με τρόπο παράνομο. 

Έχουμε όμως παραδείγματα εν αντιθέσει όλων των βολεμένων που αντιδρούν στη λήψη ουσιαστικών μέτρων. Πρώτο και τρανό παράδειγμα ο Πρόεδρος της  Δημοκρατίας, ο οποίος ζήτησε μείωση του μισθού του και πάγωμα των μισθών των υπαλλήλως της Προεδρίας. Τέλος, ο μητροπολίτης Μεσογείας ζήτησε τη διακοπή της μισθοδοσίας του για να συμβάλει ώστε η χώρα να βγει από τη δύσκολη θέση, την ώρα που οι μητροπολίτες ως επί το πλείστον διαμαρτύρονται στη φορολόγηση της Εκκλησίας. Άξιος !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: