Παρασκευή 19 Μαρτίου 2010

Ξανά στις δραχμές ή απλά φήμες;



Κυκλοφόρησαν φήμες τις τελευταίες ημέρες ότι το νομισματοκοπείο άρχιζε να βγάζει δραχμές για κάθε ενδεχόμενο. Τον τελευταίο καιρό γίνανε πολλά, κάθε μέρα βγαίνει και κάτι καινούριο, όλο και κάποιο πρόβλημα για την Ελλάδα εμφανίζεται και η συζήτηση πάει στο ποιες πόρτες θα βρούμε κλειστές και ποιες ανοιχτές για βοήθεια.

Η κατάσταση μάλλον είναι τραγική, σε σημείο που γίνεται κωμικοτραγική, κακώς βέβαια. Βρήκαν όλοι τον μισοπεθαμένο και τον κάνανε πτώμα. Δεν είμαι σίγουρος, όπως πιστεύω και σχεδόν κανείς ποια είναι η πραγματική κατάσταση και ποιοι είναι η τρόποι αντιμετώπισης αυτή της εκτεταμένης κρίσης.

Έχουμε καταφέρει να εκτεθούμε σαν χώρα παγκοσμίως, αλλά από την άλλη είμαστε η χώρα κλειδί για την πορεία της οικονομίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Παίζονται πολλά παιχνίδια και αρκετά συμφέροντα ευθύνονται για την επιτηδευμένη κατεύθυνση της κοινής γνώμης.

Το τελευταίο που ακούστηκε ήταν για τις δραχμές, για ώρα ανάγκης. Πόση λογική βρίσκεται πίσω από αυτή τη σκέψη; Όχι αρκετή για να πείσει τους στοιχειωδώς σκεπτόμενους ανθρώπους. Εμ πάσει περιπτώσει οι κερδοσκόποι σε τέτοιους καιρούς παγκόσμιας κρίσης, κάνουν εμφανή την παρουσία τους. Τουλάχιστον, δεν αποτέλεσε θέμα στα ΜΜΕ, ώστε να πανικοβληθεί ο κόσμος!

Δεν υπάρχουν σχόλια: