Πέμπτη 4 Μαρτίου 2010

Οι Γερμανοί ζητούν την Κέρκυρα για να μας δώσουν χρήματα

Η κατάσταση τελευταία έχει ξεφύγει, ή μάλλον κάποιοι έχουν συμφέρον από αυτή την τραγική εικόνα που βγαίνει στον κόσμο. Πιστεύω ότι είναι εύλογη η απορία, γιατί 5 χρόνια τώρα δεν συνέβαινε τίποτα και τώρα ξαφνικά έφτασε ο "Αρμαγεδδών". Όσο κακή και σπάταλη αν ήταν η προηγούμενη κυβέρνηση και όσο καλά να έκρυβε αυτό το πρόβλημα, δε θα φτάναμε σ' αυτό το σημείο.

Μας λένε ότι έχουμε σαν χώρα 400 περίπου δις ευρώ έλλειμα. Οι Η.Π.Α. απ' ότι έχω ακούσει έχουν περίπου 3 τρις αντίστοιχα και πάει λέγοντας. Ποιος χρωστάει σε ποιον; Μήπως όλοι χρωστάνε σε κολοσσιαίες εταιρείες που κινούν τα νήματα παγκοσμίως και εμείς τρώμε χόρτο; Αυτή τη στιγμή όλες αυτές οι εικασίες δεν έχουν καμιά απολύτως σημασία.

Είμαστε σε μια κατάσταση δύσκολη και θα συνεχίσει να είναι ακόμα πιο δύσκολη. Προφανώς κάποια μεγάλα συμφέροντα παίζονται. Το ότι βγαίνουν Γερμανοί βουλευτές και μας προτείνουν δημοσίως να ξεπουλήσουμε τα νησιά μας, μέχρι και την Ακρόπολη, αυτό είναι αίσχος. Αυτή τη στιγμή ίσως η Γερμανία να δημιουργεί ίδιο πρόβλημα στην ΕΕ ή στο ΔΝΤ. Μήπως κάποιοι πρέπει να ξυπνήσουν και να δείξουν ποια είναι η Ελλάδα;

Πάντως μπορούμε εμείς οι ίδιοι σαν Έλληνες να διορθωθούμε από μόνοι μας έστω και λίγο. Αυτό σημαίνει βέβαια ότι θα συνεισφέρουν αυτοί που πρέπει. Σ' αυτή την κατηγορία είναι κάποιες εξαιρετικά εύπορες οικογένειες και φυσικά η Εκκλησία, η οποία έχει ασύγκριτο πλούτο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: