Κυριακή 18 Μαΐου 2008

Apple Mac Book


Πρόκειται για ένα εξαιρετικό εργαλείο και μια εναλλακτική επιλογή για αυτούς που προτιμούν να κουβαλάνε τον υπολογιστή τους όπου πάνε. Ίσως δεν είναι γνωστό σε πολλούς, αλλά τα μηχανήματα της Apple υπερτερούν σε ποιότητα αυτών της Microsoft. Οι τιμές τους έχουν πέσει πάρα πολύ, στα επίπεδα της Microsoft. Το μόνο μειονέκτημα είναι ότι πολλά προγράμματα δεν είναι συμβατά με την Apple. Γεγονός απαγορευτικό για επαγγελματίες που χρησιμοποιούν εξειδικευμένα προγράμματα, όπως εμείς οι τοπογράφοι μηχανικοί για παράδειγμα. Παρ' όλα αυ΄τα όλο και περισσότεροι κάνουν στροφή στην Apple, φωνάζοντας ότι κάποτε πρέπει να σταματήσει αυτό το μονοπώλιο του Bill Gates!


Το MacBook είναι ένα υπέροχο laptop και από ομορφιά και από δυνατότητες. Διαθέτει έναν αξιόπιστο επεξεργαστή. Παρέχει τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσεις λογισμικό Windows. Η 13 ιντσών οθόνη προσφέρει τη δυνατότητα σε μια πιο ρεαλιστική απεικόνιση φωτογραφιών καθώς και πιο ζωντανή αναπαραγωγή ταινιών. Το σημαντικότερο πιστεύω είναι η αυτονομία της μπαταρίας που φτάνει τις 6 ώρες, σε αντίθεση με τα αντίστοιχα laptop της Microsoft που μετα βίας φτάνουν της 3 ώρες.

Κάποια τεχνικά χαρακτηριστικά του πιο απλού Apple MacBook:

-Επεξεργαστής: 2.4GHz Intel Core 2 Duo
-Οθόνη: 13.3" TFT LCD, με τεχνολογία active-matrix και ανάλυση 1280 χ 800 pixel
-Σκληρός Δίσκος: 160 GB Serial ATA (5400rpm)
-Μνήμη: 2GB (2x1024) DDR2 στα 667MHz επεκτάσιμη μέχρι τα 4GB
-Κάρτα γραφικών:Intel GMA X3100 με επεξεργαστή γραφικών 144MB DDR2 SDRAM που μοιράζεται με την κύρια μνήμη

Παρέχεται επιπλέον ασφάλεια του σκληρού δίσκου σε περίπτωση πτώσης του υπολογιστή.
Συνοδεύεται από ικανοποιητικό λογισμικό. Ενσωματωμένη κάμερα, ηχεία, μικρόφωνο.Τιμάται στα 1000 με 1300 ευρώ! Επόμενη κατηγορία είναι το MacBook Pro, για πιο μεγάλα πορτοφόλια και μεγαλύτερες απαιτήσεις και ασφαλώς ένα ακόμα πιο όμορφο laptop.

Εξαιρετικό μηχάνημα, το συστήνω ανεπιφύλακτα. Είναι και στις δικές μου προτεραιότητες να το αποκτήσω.

Δεν υπάρχουν σχόλια: