Δευτέρα 10 Μαρτίου 2008

στου Στέφανου

Δεν κάνω διαφήμιση. Αλλά μιλάμε για έναν από τους καλύτερους γύρους. Στη Δράμα γενικά υπάρχει καλός γύρος, βέβαια "ο Στέφανος" είναι μακράν ο καλύτερος. Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου, περίπου μια εικοσαετία, ο Στέφανος ήταν το καλύτερο σαντουιτσάδικο στην πόλη της Δράμας. Μαζί με τη Δόξα και την Αγία Βαρβάρα, αποτελεί το "σημείο G" της πόλης.

Η γεύση του δε θυμίζει το συνηθισμένο γύρο που ξέρουν πολύ καλά όλοι οι φοιτητές. Όσοι ήρθαν στη Δράμα και δοκίμασαν τον γύρο, έπαθαν πλάκα, χωρίς υπερβολές. Ως φοιτητής και εγώ έχω συνηθίσει να τρώω τους γύρους τους λαδερούς, τους βρώμικους εδώ στη Θεσσαλονίκη, μα ποτέ δεν βρήκα σαν του Στέφανου. Ένας Στέφανος να υπήρχε στη Θεσσαλονίκη, θα γινόταν εκατομμυιούχος.



Το καλό με το γύρο του είναι ότι ποτέ δε χάλασε το γύρο για να βγάλει περισσότερο χρήμα. Είκοσι χρόνια τώρα, ίσως αποτελεί και ρεκόρ Guiness στην Ελλάδα, έχει σταθερή πελατεία, αφού ο κόσμος έχει συνδέσει τη λέξη γύρος με τ' όνομα του. Οι μη Δραμινοί μπορεί να με παρεξηγείσετε, απλά δεν ξέρετε. Γι αυτό αν ρθείτε ποτέ από Δράμα πάντε να δοκιμάσετε. Βρίσκετε κοντά στις κεντρικές καφετέριες της Δράμας. Για να καταλάβετε το μέγεθος, ο Στέφανος έχει ανοίξει και παράρτημα στην Κομοτηνή !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: