Σάββατο 29 Μαρτίου 2008

Βρώμικο

Ένα σπουδαίο ρητό λέει:

"Όσο πιο βρώμικο είναι το φαγητό, τόσο μεγαλύτερη είναι η ηδονή στον ουρανίσκο"

Βρώμικο: σαντουιτς με πίτα είτε ψωμάκι σε συνδυασμό με οποιοδήποτε κρεατικό, κυρίως γύρο, κοτόγυρο, λουκάνικο, σουβλάκι κλπ. Συναντάται περισσότερο σε καντίνες αλλά και στα περισσότερα γυράδικα σε όλες τις φοιτητουπόλεις, όπου η ποιότητα του κρέατος δεν είναι και η καλύτερη.

Σαν φοιτητής και γω έμαθα καλά το "βρώμικο". Έχω φάει σε περισσότερα από 40 διαφορετικά γυράδικα μέσα σε 6 χρόνια φοιτητική ζωής. Άλλες φορές το φαγητό ήτανε απαράδεκτο, άλλες φορές όμως ήταν απολαυστικό και ας μην ήταν το καλύτερο, ιδίως μετά από καταστάσεις κρεπάλης.

Το αντιφατικό σ' αυτές τις περιπτώσεις είναι το εξής: πολλά υποτιθέμενα μαγαζιά ανακαινισμένα, όμορφα που μαζεύουν πολύ κόσμο, έχουν τα χειρότερα φαγητά. Έχουν ως αποτέλεσμα ένα χάλια στομάχι συνήθως, παρ' όλα αυτά είναι cool να τρώνε πολλοί απ' αυτά, όπως και γυναίκες οι οποίες λίγο πολύ σιχαίνονται τα υπόλοιπα. Από την άλλη μικρά μαγαζάκια της γειτονιάς και καντίνες που μπορεί να μην είναι τόσο όμορφα, ανακαινισμένα και να δείχνουν πιο πρόχειρα, έχουν φαγητό special, χωρίς να κάνουν ζημιά στο στομάχι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: