Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2007

Διάσημοι ... αλλά άγνωστοι τοπογράφοι

Θεώρησα σκόπιμο να κάνω μια αναφορά σε συνάδελφους τοπογράφους οι οποίοι έγιναν διάσημοι για διαφορετικούς λόγους και που ελάχιστοι γνωρίζουν την τοπογραφική ιδιότητα τους! Πρόκειται κυρίως για ξένους!

Οι δυο πρώτοι είναι δυο παλιοί πρόεδροι των Η.Π.Α., στους οποίους ίσως οφείλεται σε ένα ποσοστό η τεράστια πρόοδος των Η.Π.Α. σε διάφορους τομείς. Ο πρώτος είναι ο George Washington, ο πρώτος πρόεδρος στην ιστορία του αμερικανικού κράτους και ο άλλος είναι ο Abraham Lincoln, 16ος πρόεδρος.
Ένας ακόμα γνωστός ως ένας από τους καλύτερους μαθηματικούς, αν όχι ο μεγαλύτερος, είναι ο Gauss (Carl Friedrich Gauss).
Ο γνωστός Αμερικανός παραγωγός ταινιών, σκηνοθέτης, σεναριογράφος καθώς και παραγωγός κινουμένων σχεδίων Walt Disney (Walter Elias Disney) ήταν και τοπογράφος.
Όσον αφορά την ελληνική πραγματικότητα ο Μίμης Ανδρουλάκης, γνωστός συγγραφέας και βουλευτής, είναι επίσης τοπογράφος.
Τέλος, θα ήταν καλό να αναφερθώ σε έναν ρόλο γνωστού Έλληνα ηθοποιού, που πρωταγωνίστησε σε παλιά ελληνική σειρά στην τηλεόραση. Πρόκειται για τον Απόστολο Γκλέτσο στους Ψίθυρους Καρδιάς που εκτός από τον έρωτα του για την μικρή τσιγγάνα ήταν και μηχανικός!

Δεν υπάρχουν σχόλια: