Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2010

Νέα εποχή για τη Δόξα Δράμας








Σήμερα 8 Φεβρουαρίου του 2010, η Δόξα Δράμας αλλάζει σελίδα. Ο γνωστός εφοπλιστής και φίλος του ποδοσφαίρου, κ. Αθανάσιος Σάμιος, αναλαμβάνει τις τύχες της ιστορικής ομάδας που στο παρελθόν δοξάστηκε σε όλη την Ελλάδα. Λίγη ώρα πριν, στο Δημοτικό Ωδείο της Δράμας, υπεγράφησαν τα συμβόλαια αγοράς του πλειοψηφικού πακέτου της Δόξας.
Σε ένα συγκινητικό κλίμα και μετά από πολλά χρόνια ο κόσμος της Δράμας άρχισε να ονειρεύεται ξανά μεγάλες στιγμές. Η Δόξα που πέρσυ παρ' ολίγον να παίξει στην Ερασιτεχνική κατηγορία, αγωνίζεται φέτος με αξιώσεις για να κερδίσει την άνοδο στη κορυφαία τη τάξει κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου, μετά από 15 χρόνια αφάνειας.
Ο κ. Σάμιος μεταξύ άλλων σε σύντομη του ομιλία, ανέφερε ότι πριν μια εικοσαετία όταν η ομάδα του (ο Ολυμπιακός) έχανε συνέχεια μέσα στη Δράμα, έκλαιγε για τη Δόξα. Τέλος, παρέδωσε στον ταμία της ομάδας μια επιταγή για τις πληρωμές των παιχτών, που τον τελευταίο καιρό και με τα όσα προβλήματα, αγωνίζονται με περίσσειο πάθος και δύναμη.
Ευχόμαστε να ξαναζήσουμε, από δω και στο εξής στιγμές που η γενιά μας μόνο έχει ακούσει και έχουν ζήσει οι παλιότεροι.

Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2010

Οι "Χρυσές Ενδεκάδες" του Ελληνικού ποδοσφαίρου και η Δόξα Δράμας


Από ψηφοφορία που διεξήχθη μέσω της σελίδας www.goldeneleven.gr, ανακοινώθηκαν μέσω του ΣΚΑΙ και της Σουπερ Λίγκας, πεντε χρυσές ενδεκάδες από το '60 μέχρι σήμερα.

Δεκαετία 1960-1970:

"Xρυσή ενδεκάδα": Οικονομόπουλος, Γκαϊτατζής, Καμάρας, Λουκανίδης, Πολυχρονίου, Γιούτσος, Δομάζος, Παπαεμανουήλ, Σαραβάκος Θ., Νεστορίδης, Σιδέρης

Αρχηγός: Δομάζος

Προπονητής: Στέφαν Μπόμπεκ.

Μέσα στην πρώτη δεκαετία, βρίσκονται δύο παίκτες της μεγάλης Δόξας Δράμας, ο Λουκανίδης και ο Πολυχρονίου, οι οποίοι αγωνίστηκαν και με τα χρώματα της Εθνικής Ελλάδος, αν και οι μεγάλες μέρες της Δόξας Δράμας διαδραματίστηκαν την προηγούμενη δεκαετία 1950 - 1960. Εκείνη την πραγματικά χρυσή δεκαετία για το δραμινό ποδόσφαιρο και όχι μόνο, η Δόξα είχε τη συχνότερη εμφάνιση σε τελικούς κυπέλλου μετά τον Ολυμπιακό και αφήνοντας πίσω Παναθηναϊκό, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Άρη.

Έτσι για να θυμούνται οι πολύ παλιοί και να μαθαίνουν οι νεότεροι.