Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2010

Κακή διαχείρηση του Χιονοδρομικού Κέντρου του Φαλακρού


Το Φαλακρό είναι ένα από τα 3 καλύτερα χιονοδρομικά στην Ελλάδα. Είναι ψηλά, δεν έχει δέντρα, έχει πολλές και μεγάλες πίστες, που δεν έχουν τα άλλα. Ωστόσο δεν αξιοποιείται σωστά. Είναι πολλά τα προβλήματα. Φαίνεται να το διαχειρίζονται πολλοί, οι οποίοι δεν είναι έτοιμοι για μια τέτοια ευθύνη.


Σαν χιονοδρομικό έχει πολλές ακόμα δυνατότητες για περισσότερες πίστες, δημιουργία ξενοδοχειακών συγκροτημάτων που θα προσελκύει πολύ μεγαλύτερο αριθμό τουριστών, καθώς και μεγάλες δυνατότητες βελτίωσης των υπηρεσιών που προσφέρει.

Σε κάποιο ενημερωτικό site έγραφε χτες το βράδυ, ότι σήμερα θα είναι ανοιχτές 2 πίστες και ότι το ύψος του χιονιού είναι 20 πόντους στη βάση και 25 στην κορυφή. Σήμερα στις 9 το πρωί έλεγε ακριβώς τα ίδια. Η ενημέρωση δεν είχε αλλάξει από χτες το μεσημέρι. Στις 10:45, είχε φοβερή ομίχλη που δεν έβλεπες στα 10 μέτρα, κλειστές όλες οι πίστες φυσικά και το χιόνι τουλάχιστον 50 πόντους.


Αυτή δεν είναι εικόνα που θα προσελκύσει τουρίστες. Και δυστυχώς πολλοί που έρχονται βρίσκοντας αυτή την κατάσταση πηγαίνουν εν συνεχεία, στο διπλανό Μπάνσκο της Βουλγαρίας. Είμαστε άξιοι της μοίρας μας λοιπόν; Που έχουμε ένα μέρος τεράστιας τουριστικής σημασίας και δεν το εκμεταλλευόμαστε. Δίπλα στο χιονοδρομικό υπάρχουν στα επόμενα χωριά στο Βώλακα κυρίως και μετά στο Γρανίτη οργανωμένα ξενοδοχεία και απίστευτες ταβέρνες. Για να αφήσουμε λοιπόν τον τουρίστα να πάει στη Βουλγαρία,να του αρπάξουν τα λεφτά και να μη βρει κάτι να τρώγεται;

Μακάρι οι διαχειριστές του χιονοδρομικού να αναλάβουν τις ευθύνες τους ή τουλάχιστον να βρεθούν κάποιοι που θα μπορέσουν να αναδείξουν τον χειμερινό τουρισμό στο Νομό Δράμας, που τόσα πολλά και αξιόλογα έχει να προσφέρει.

Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2010

Επανάσταση στο χώρο των παιχνιδιών

Μεγάλη εταιρεία υπολογιστών θα λανσάρει στην αγορά εντός λίγων μηνών μια κονσόλα-παιχνιδομηχανή, η οποία θα ακουμπάει στην κονσόλα X-Box. Τα παιχνίδια θα έχουν ένα χαρακτηριστικό: δε θα χρησιμοποιείται ούτε πληκτρολόγιο ούτε χειριστήριο. Όλα θα γίνονται με τα χέρια, τα πόδια και γενικά τις κινήσεις του σώματος. Το μηχάνημα αυτό έχει την φανταστική δυνατότητα να σκανάρει τις κινήσεις του ανθρώπινου σώματος.

Το γεγονός αποτελεί σημαντική πρόοδο της τεχνολογίας και όποιος δει τα αντίστοιχα βίντεο επίδειξης, πρόκειται για μια επανάσταση στο χώρο των παιχνιδιών και των υπολογιστών. Τα παιδιά θα πάψουν να είναι ακίνητα και κολλημένα οθόνη και θα τα δίνουν όλα, για ένα παιχνίδι. Natal Project ... δείτε εδώ:

http://www.youtube.com/watch?v=p2qlHoxPioM

http://www.youtube.com/watch?v=CPIbGnBQcJY