Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2009

OXI στις λιγνιτικές μονάδες στη Δράμα

Πριν 15 τουλάχιστον χρόνια ο κόσμος της Δράμας συγκέντρωσε πάνω από 40.000 υπογραφές, ώστε να μη γίνει εργοστάσιο με λιγνίτες στην περιοχή της Δράμας και κατάφερε να σταματήσει αυτή την κίνηση.

Από τότε βέβαια, προσπαθούν τα μεγάλα συμφέροντα να οδηγήσουν την κατάσταση στο σημείο να γίνει αναγκαίο για τους κατοίκους της Δράμας, εξαιτίας της αυξανόμενης ανεργίας, που έχει ξεπεράσει το 30%, ένα από τα μεγαλύτερα ποσοστά νομών σε όλη την Ελλάδα.

Αντί να αξιοποιηθούν άλλες ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, αντί να δοθούν θέσεις εργασίας σε άλλους τομείς, η πολιτεία οδηγείται στο να δημιουργήσει κάτι καταστροφικό. Καταστροφικό και για το περιβάλλον αλλά και για την υγεία των κατοίκων της περιοχής μας, αφού το μόνο σίγουρο είναι ότι θα αυξηθούν κατακόρυφα οι καρκίνοι!!!

Ψηφίστε τώρα στη σελίδα http://www.dramatoi.gr/.

Εμείς όλοι οι Δραμινοί μπορούμε να ευαισθητοποιηθούμε και πάλι για το καλό του τόπου και της ζωής μας.

Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2009

Οι περιφράξεις σώζουν ...


Εμείς οι τοπογράφοι μηχανικοί είχαμε συνηθίσει να έχουμε πρόβλημα με τα σκυλιά όταν έπρεπε να αποτυπώσουμε σε ένα οικόπεδο μέσα, με τα φίδια το καλοκαίρι όταν αποτυπώνουμε μέρη με πυκνή βλάστηση. Το μόνο μου μας έλειπε ήταν ένας γάιδαρος με αυξημένες ορμές.

Η φωτογραφία τα λέει όλα!!!

Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2009

Κρούσματα αλητείας στο Bansko

Μετά το σκηνικό με τα μπουρνούζια που έκαναν προ ολίγου καιρού οι Βούλγαροι, δηλαδή ότι λείπαν δήθεν και ψάξανε όλες τις βαλίτσες και δε βρήκανε τίποτα, συνέβη κάτι πιο ακραίο.

Φοιτητική εκδρομή από Θεσσαλονίκη. Φοιτητής καθήμενος κοντά στη ρεσεψιόν σηκώνεται απότομα και πετυχαίνει με το κεφάλι του το φωτιστικό. Βρύση από αίμα το παλικάρι, γιατρός πουθενά, ασθενοφόρο στο κέντρο υγείας του Bansko, γιατρός πουθενά... τελικά κατέληξε σε άλλο νοσοκομείο για να του γίνουν ράμματα.

Αποχωρώντας από το ξενοδοχείο το group, τους ζήτησαν 350 ευρώ για τη λάμπα που έσπασε από το φωτιστικό!!!

Τα σχόλια δικά σας.